Delen en verdienen

Delen is een serieus onderdeel van het verdienmodel met Zin in Buiten en Seats4silence. Het streven is ongeveer 25% van de waarde creatie te realiseren met sociaal kapitaal*. Hoe dat gaat, en hoeverre dat bijdraagt aan een fijnere samenleving, is uitvinden in de praktijk.

Hoe ga ik om met mijn overwaarde?

Met de plus van het verdiende geld bij organisaties, investeer ik persoonlijk in nieuwe ontwikkelingen als Seats4silence e.a. innovatieve initiatieven, die ons landelijk gebied socialer en groener maken.
Maatschappelijke en kleinschalige initiatieven kunnen 10 – 25% met ruildiensten betalen, of  met de Utrechtse Euro. Een startend nieuw betalingssysteem, wat helpt om de waarde zo lang mogelijk in eigen groep of regio te houden.

Verlanglijstje ruildiensten

  • hulp bij uitvoering social media strategie & event organisatie
  • hulp bij product- of bedrijfsontwikkeling
  • aanbevelingen voor:
    • potentiële klanten
    • afnemers van het boek: Ondernemend Buitenleven
    • podium om te spreken bij groene ondernemers, groene -, en publieke organisaties
  • privé: onderhoud van mijn youngtimer BX

 

)* Uitleg sociaal kapitaal

Kort: ruim begrip voor ruildiensten, direct of indirect

Specifiek:
Sociaal kapitaal is de kracht van een gemeenschap waarvan de leden elkaar onderling helpen. Zonder tussenkomst van geld, maar met spullen, klusjes of kennis.
Zelf ken ik het bijvoorbeeld van de volkstuin: ik deel de prei die ik over heb. Iemand anders deelt aardappelen uit. Mijn buurman schoont mijn computer op. Ik doe boodschappen voor de weduwe verderop in de straat.

Sociaal kapitaal komt vrij als er onderling vertrouwen is. Je geeft iets aan de één en je ontvangt iets van een ander. Je rekent niet één op één af: je ruilt als het ware met de groep als geheel.

Comments are closed.