Gezellig ondernemen

IMG_3695 (800x800)

Marja vertaalde mijn boodschap in nieuwe woorden. Zij riep:

“Samenwerken is gezellig ondernemen”

Dat is wat we tijdens de coworking wandeling doen. Ieders vraagstuk komt aan bod. Wandelen in de natuur en daarna lekker samen eten. Vakantiegevoel inspireert meer dan een dag achter de PC. Marja heeft die avond nog, haar nieuwsbrief interieur architectuur gemaakt.

Eenzaamheid is een grote valkuil

voor zelfstandige professionals. Het gaat mis als ik geen tijd (en geld) ervaar voor gezelligheid.

  • Een rennend hoofd. Druk met reactieve klussen: e-mails beantwoorden of een website probleem. Liefst zonder hulp te vragen.
  • Eenmaal zenuwachtig verlies ik overzicht. Nutteloos malende gedachten. Doodmoe en koude voeten.
  • Zonder contact verlies ik betekenis. Beeldscherm staren en virtueel verdwalen; mijn tijd verdwijnt. Herkenbaar?

Zelfstandig en toch samen

gezellig ondernemen

Coworking wandeling

Behalve rust nemen en schrijven doe ik weinig alleen. Mijn administratie doet iemand anders.

Liefst spreek ik dagelijks iemand over mijn werk. Als het even kan buiten wandelen met macchiato toe. In contact met een potentiële klant, sparringpartner of journalist groeit mijn enthousiasme.

 Zo doe ik het

  • Iedere 6 weken zie ik Charlie: coach, Wim: zanger en Wouter: websitemaker, voor intervisie over strategie en marketing. Voor sparren tussendoor hebben we een 24/7 facebookgroep.
  • Als ik zin heb, zoek ik een flexplek voor coworking. Uitwisselen en kennis delen kan, maar hoeft niet.
  • Joint venture: grotere initiatieven doe ik samen met andere ondernemers.  Zodat we meer slagkracht hebben en samen verdienen.  Bv Seats4silence doe ik samen met Seats2meet.com.
  • Samenwerkingsverbanden of netwerken: Mijn primaire landelijke netwerken zijn Netwerk Platteland  en Seats2meet.com. Gemengde  en lokale netwerken zorgen voor diversiteit.
  • Vrijwilligers kunnen ook je team versterken. Tijdelijk of vast. Ruildienst organiseren kan ook. Bij een pilot als Seats4silence krijg ik regelmatig hulp gratis.

Wil jij ook gezellig ondernemen?

Flauw of zinnig? Onder dit artikel mag je een oproep doen voor samenwerken EN tips delen om uitdroging achter je beeldscherm te voorkomen.

Met dank aan:
Foto’s Marjolein Hillege
Marja Macville voor onverwachte woord combinatie
Kitty Kilian voor blogtips

 

0 0 vote
Artikelbeoordeling

, , ,

Subscribe
Abonneren op
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Geral Overbeek
4 jaren geleden

Als tuinontwerper heb ik een sterke band met het groen en buitenleven.De nieuwste uitdaging is het opstarten van een studiegroep om kennis te delen over eetbare (wilde) planten en hoe je planten kunt gebruiken om te eten.
De eerste bijeenkomst op 5 november gaat over “Wat moet ik met onkruid op mijn bord”.
In plaats van planten in het wild te plukken zou ik graag een initiatief opzetten om een #voedselbos te starten waar duurzaam gezonde planten en fruit gekweekt kunnen worden.

Groen is op veel gebieden de oplossing voor hedendaagse problemen en daar werk ik graag aan mee.

Geral Overbeek
4 jaren geleden

Voor het opzetten van een voedselbos is er ruimte nodig die liefst niet is bewerkt met kunstmest en chemische middelen.Daarvoor zoek ik mensen die mee zouden willen werken om een voedselbos in het groene hart op te zetten. Ik woon zelf in Woerden.
Dus wil jij ook gezond eten kweken en daar ook andere mensen blij mee maken en de kennis delen dan lijkt het me leuk om met je in contact te komen.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x