Online programma voor initiatiefnemers in het buitengebied

Je wilt je een gezamenlijk erf of onderneming in het buitengebied en je loopt vast in het proces. De gemeente werkt niet mee, je partners wijzen naar jou of de grond is te duur. Hoe ga jij dit weer vlot trekken?

Luister

Een goed plan begint met overtuigend verhaal. Misschien heeft het jouwe nog aanscherping nodig. In dit programma leer je hoe je je klanten, partners en/of gemeente enthousiast maakt voor je plan. Je verheldert jouw belangrijkste waarden EN je onderzoekt kansrijke verbindingen met het actuele platteland. Die twee samen zijn de basis voor een visie, die voor je werkt. 

Resultaat

Na dit online programma kan je letterlijk weer fris “De boer op” met een relevant en persoonlijk verhaal. Je kan goed onderbouwd op zoek naar betere partners, klanten en/of locatie. 

Voor wie is dit?

Dit online programma is voor ondernemende mensen, die duurzaam willen werken en/of samen wonen op het platteland. Het is vooral geschikt voor initiatiefnemers, die vastgelopen zijn in het proces. Starters kunnen meeprofiteren.

NB: Dit programma is nadrukkelijk niet bedoeld voor mensen die een kant en klare woonsituatie willen kopen of huren. 

Wat krijg je?

Je krijgt een serie podcasts, die helpen de bewegingen op het platteland beter te begrijpen en je eigen maatschappelijke waarden te verhelderen. De podcasts volgen het de eerste 3 stappen van de PIONIER-methode. Deze methode gaat in 7 stappen van idee naar uitvoering en is beschreven in mijn handboek Ondernemend Buitenleven. 

Je krijgt toegang tot een besloten facebookgroep waar je je vragen en inspiratie kan delen.

Hoe werkt het?

  1. Schrijf je uiterlijk 15 april 2020 in voor de podcast serie, onderaan deze pagina. 
  2. Schrijf je belangrijkste vraag onder deze post.
  3. Vul deze vragenlijst in, als je mij meer input wilt geven.
  4. Tussen 17 en 28 april krijg je 3 keer huiswerk met de link naar een podcast. 
  5. We gaan samen wandelen. Via de podcast op je mobiele telefoon lopen we een stukje samen op. Buiten in beweging is je geest fris en creatief. Onderweg of thuis noteer je je inzichten.

Aanbevolen: Maak de huiswerkoefeningen uit mijn boek Ondernemend Buitenleven, direct na het beluisteren van de podcasts. Op die manier verwerk je je inzichten direct in je plan. 

Wat kost het?

Als je uiterlijk 15 april inschrijft is het programma gratis om zoveel mogelijk mensen te steunen met het realiseren van hun droom voor een duurzaam en sociaal buitengebied. Na deze crisis krijgen zij de wind mee.

Jouw tijdsinvestering per podcast: luisteren en wandelen, ca 1 uur. Inzichten verwerken in je plan via huiswerkoefeningen: 2 – 4 uur.

Aanbevolen voor de serieuze deelnemers: Handboek Ondernemend Buitenleven 17,50 euro. Bestel het zelf hier of bij je lokale boekhandel.

De groep corona cadeau is afgerond

Je kunt je initiatief toetsen aan onderstaande checklist. Als je die aanvraagt, krijg je ook bericht als het luister programma opnieuw start.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Alies
Alies
1 maand geleden

Waar kun je je inschrjiven? Ik zie het niet staan…

Anneke
Anneke
1 maand geleden

Eline, bedankt, een mooie actie van jou!
Ik heb me net opgegeven en ben initiatiefnemer van Erfdelen De Kempen. Met 5-6 mensen en een achterban van 14 geïnteresseerden willen we erfdelen en natuur ontwikkelen in Hilvarenbeek en omgeving. Nog maar net begonnen maar flink bezig en enthousiast. Jouw aanbod komt als geroepen om dingen helderder te krijgen. Ik ga ook het boek kopen.
Tot horens, hartelijke groet,

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x