Subsidie voor duurzaam bedrijfsplan

UPDATE 29 oktober 2022: Deze regeling wordt weer opengesteld voorjaar 2023.

Wil je je agrarisch bedrijf verduurzamen naar extensieve, natuur inclusieve, kringloop- of biologische landbouw, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zie je er tegen op om je plan goed uit te werken? Het Rijk stelt subsidie beschikbaar om je te helpen met het maken van je duurzame bedrijfsplan. Je kan een bedrijfsplan voucher (SABE) of een adviesvoucher aanvragen gedurende een korte periode van openstelling. De honorering is in volgorde van binnenkomst en vaak binnen een paar dagen al vergeven.

Foto: kruidenrijk grasland, Walter Jaaltink

Bedrijfsplan voucher 

Met de bedrijfsplan voucher kun je 80% van de kosten voor het opstellen van je bedrijfsplan ontvangen, met een maximum van 6.000 euro. Met het integrale bedrijfsplan maak je de omschakeling naar een meer duurzame bedrijfsvoering concreet en vergroot je de kans op financiering bij de uitvoering. Voor de meeste mensen is dit budget ruim voldoende. Je hebt een jaar de tijd om het plan te maken.

Je kan alleen gebruik maken van deze regeling als je samen werkt met één of meer agrarisch adviseurs, die gecertificeerd zijn in het BAS register, zoals ondergetekende.

Is de voucher iets voor jou? 

Eerder hield ik een interactieve webinar: Is de SABE bedrijfsplan voucher iets voor mij? Daarin introduceerde ik de regeling en bespreken we met de deelnemers of het maken van een duurzaam bedrijfsplan past bij hun vraagstukken. Vandaar trekken we de webinar breder: Wat wil ik en welke (financiële) ondersteuning heb ik nodig?
NB: Neem bijtijds contact op, mocht je overwegen een voucher aan te vragen voor mijn advies. Dan kunnen we afstemmen of ik je de juiste hulp kan bieden, voorafgaand aan de aanvraag.

Terugkijken: Is de Sabe regeling iets voor jou?

.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x